Wat is een responsive webdesign, waarom is een responsive webdesign zo belangrijk en waarom zou u die door Essenburg multimedia uit Breda laten realiseren?
Tegenwoordig worden websites veel vaker, misschien wel meer dan via de computer, bezocht via de smartphone of tablet. Ook Netbooks (kleine laptops) worden steeds populairder. Ideaal voor de druk bezette mens van tegenwoordig. Het gevolg van deze opkomst is echter dat een webbouwer tijdens de ontwikkeling van uw website er rekening mee moet houden hoe de website weergegeven wordt op al deze zeer uiteenlopende resoluties. Doet hij dit niet zal de website of webshop niet goed functioneren en dit zal bezoekers kosten. Veel bezoekers.
Waar bij de ontwikkeling van een website in het verleden vooral rekening werd gehouden met een resolutie van 1024×768 pixels moet tegenwoordig rekening worden gehouden met een breed scala aan resoluties. Deze nieuwe manier van werken wordt responsive webdesign genoemd.

Essenburg Multimedia maakt tegenwoordig al zijn sites met responsive webdesign. Dit betekent dus dat wij rekening houden met de weergave van uw website of webshop op onder andere smartphones, tablets en zelfs beamers zijn van de partij.

responsive webdesign

responsive webdesign

Responsive webdesign

Ondertussen bezoekt op z’n minst 72% van alle consumenten hun favoriete webshops en websites via hun smartphone of tablet. De nieuwe generatie is niet meer van de computer. De computer opstarten kost te veel tijd en waarom zou je zoveel moeite doen als je alles binnen een minuut op je smartphone tevoorschijn kunt toveren? Hier moet u als ondernemer natuurlijk op in kunnen spelen. Dit betekent dat u een responsive webdesign nodig heeft zodat uw bezoekers optimaal gebruiksgemak ervaren. Doet u dit niet moeten uw bezoekers inzoomen en schalen en zullen de menu’s vaak niet goed werken. Al deze kleine irritaties zorgen er samen voor dat u veel klanten verliest die een alternatief gaan zoeken voor uw website. U loopt dus een flinke omzet mis.

Essenburg multimedia heeft er daarom dus voor gekozen om alleen nog maar website’s te maken met responsive webdesign. Andere webbedrijven die u nog steeds ‘statische’ websites aanbieden zou u koste wat het kost moeten vermijden. Dit zijn bedrijven die niet met de tijd mee gaan en u kunt er dus vanuit gaan dat zij vele technieken die noodzakelijk zijn niet beheersen. Dit zal u omzet en bekendheid kosten omdat u nooit een goede website geleverd krijgt. Responsive webdesign is dus heel belangrijk!

Grootste voordelen responsive webdesign

  • Vergroot gebruiksgemak
  • Google geeft websites met een responsive webdesign een hogere ranking
  • Altijd goed leesbaar, ideaal ook voor ouderen
  • U hoeft geen losse mobiele versie te hebben

Responsive webdesign vergroot het gebruikersgemak en Google geeft websites met een responsive webdesign een hogere ranking. U komt dus sneller bovenaan op google te staan en bent dus beter vindbaar. Ook is uw website op allerlei verschillende platformen goed leesbaar; dit is bijvoorbeeld ook ideaal voor ouderen. U hoeft hiervoor niet over een losse mobiele versie te beschikken. De website is flexibel; hij ziet er op een smartphone uit als een app en de website met responsive webdesign ziet er op de computer gewoon uit als elke andere website!

Wat voorbeelden van websites met responsive webdesign die wij hebben gemaakt:

www.missenmrbaby.nl
www.fashionisaparty.com
www.doggysroosendaal.nl
www.hormeshoutenplaat.nl
www.mendymariahopstaken.nl
www.nickbos.nl

Wilt u ook een website met responsive webdesign? Vult u dan het contact formulier in! U mag ons ook altijd bellen als u meer informatie wilt over responsive webdesign, deze informatie staat op de contactpagina.