startende webshop

Vijf korte tips voor startende webshop eigenaren

Je hebt je webshop opgezet en het is tijd om klanten aan te trekken. Beginnende webshop eigenaren krijgen met een hoop verschillende dingen te maken. Het is daarom belangrijk je te blijven focussen. Ik geef je een aantal tips om met je startende webshop de goede kant op te blijven gaan!

  1. Kies je niche en blijf daarbij

Als je net begonnen bent kom je veel verschillende kansen tegen. Leuke producten met goede marges die je er nog bij zou kunnen doen. Misschien toch maar wat koffiezetapparaten erbij in je webshop en een week later weer terug naar Ipad covers. Hartstikke leuk, maar je bouwt er niks mee op. Kies je niche en richt je op producten die horen bij deze markt. Als je heel veel andere producten vind die er totaal niet bij horen kan je hier nog beter een andere webshop voor aanmaken.

  1. Staal professionaliteit uit

Professionaliteit verhoogt je betrouwbaarheid. Mensen hebben meer de neiging iets te bestellen bij een webshop met een bijpassend email aders, huisstijl, logo en verschillende betaalmiddelen dan bij een webshop met een hotmail adres en bankoverschrijvingen. Goede productfoto’s doen ook wonderen voor je webshop, want iedereen wil toch een product kopen wat er zo goed mogelijk uit ziet?

  1. Gebruiksvriendelijkheid

Laat je oma je webshop uittesten en ook je buurmeisje van zes. Als zij het proces zonder problemen kunnen doorlopen en logischerwijs naar een bestelling overstappen heb je het goed voor elkaar. Mensen zijn niet erg geduldig en willen in een keer duidelijk zien waar ze op moeten klikken en wat ze moeten doen. Je webshop kan voor jou heel begrijpelijk en logisch zijn, maar is dat het ook voor een ander?

  1. Uitbesteden

Een webshop runnen is ontzettend veel werk, vooral als je alles zelf wil doen. Vaak ben je goed in bepaalde dingen en kosten anderen je gewoon veel meer tijd. Vraag om hulp! In je netwerk zijn vast wel mensen die er iets meer vanaf weten en waar je weer wat van kan leren. De echt lastige dingen kan je het beste uitbesteden, bijvoorbeeld aan ons. We helpen je graag en geven je daarnaast ook nog eens gratis advies over de dingen die je wil verbeteren. ;) Concentreer je op de dingen waar je goed in bent.

  1. Marketing

Organiseer een promotieactie voor je eerste honderd facebook likes. Vraag de email adressen op van je klanten en stuur ze wekelijks relevante informatie met daarbij een aanbieding voor een afgeprijsd product. Vraag aan websites of ze een samenwerking aan willen gaan voor het uitruilen van aanbiedingen… Trek nieuwe klanten aan en onderhoud het contact met je bestaande klanten.

Pas jij deze tips al toe op je (startende) webshop?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
6 − 1 =