google seo

Zo hoog mogelijk in Google komen – Deel 1

Er zijn twee manieren om een hoge positie te verwerven in Google: via organische zoekresultaten (SEO) of met betaalde zoekresultaten (Google Adwords).  Dit artikel gaat over het zo hoog mogelijk in Google komen door middel van zoekmachineoptimalisatie, dus zonder iets te betalen.

Met SEO kom je gratis hoger in Google te staan. Vooral de content van je website is hierbij ontzettend belangrijk.

De lange-termijn strategie

Met SEO kom je niet van de ene op de andere dag op nummer 1 in Google. Het is belangrijk om te kijken naar de lange termijn. Er gaat tijd overheen om een goede positie te verwerven.

Concentreer je op de content

De content van je website is ontzettend belangrijk! Met content worden niet alleen goede en relevante teksten bedoeld, maar ook video’s, afbeeldingen, audio en meer. Grote populaire websites, zoals marktplaats en Wikipedia, hebben  ontzettend veel relevante content op hun website, die ook nog eens zeer regelmatig geüpdatet wordt.

content seo

Relevante en kwalitatieve content

Veel, regelmatig en relevante content vind Google dus leuk. Met relevant wordt bedoeld dat de content op Google wordt gevonden op de zoekwoorden die jij wilt. In een artikel kan je een bepaald aantal keer dit zoekwoord laten terugkomen, waardoor Google dit relevant vindt voor dat artikel wat weer naar jouw website leidt.

Daarnaast is het belangrijk om deze content kwalitatief te laten zijn, door dus veel verschillende soorten (zowel filmpjes als tekst) content aan te bieden met verschillende, relevante, linkjes erin.

Schrijf al je content over een bepaald onderwerp. Het klinkt heel logisch, maar heb je een website waarop je e-books aanbiedt, schrijf dan ook over e-books en alles wat daarmee te maken heeft. De verschillende artikelen kan je zo weer aan elkaar linken, waardoor ze elkaar ondersteunen.

Regelmatig en structureel updaten

Regelmatig nieuwe content plaatsen is ook erg belangrijk. Structurele updates, daar houdt Google van. Google gaat dagelijks je website langs om te kijken of er iets nieuws is. Elke dag een klein beetje is beter dan in een keer heel veel en dan maanden lang niks nieuws op je website. Regelmatige updates op je website laat deze dus structureel groeien!

De blogfunctie op je website kan hier ook goed voor gebruikt worden. Op deze artikelen kunnen bezoekers reageren, wat natuurlijk weer zorgt voor meer content. Elk (relevant) zoekwoord telt weer extra mee.

Je bezoekers

Je kan content op je website geheel voor Google schrijven, maar daar hebben je bezoekers niet altijd wat aan. Die vinden het niet leuk om artikelen te lezen die volgespamd zijn met een bepaald zoekwoord en erg directe en ‘harde’ sales teksten bevatten.

Veel beter kan je je bezoekers waardevolle informatie geven, dat zal Google veel beter waarderen. Artikelen die waardevol zijn voor bezoekers zullen automatisch ook meer lezers hebben en meer worden gedeeld op sociale mediaNatuurlijk kan je je nog steeds richten op een zoekwoord en hier het artikel omheen bouwen, maar concentreer je wel op je bezoekers. Ook goed voor je reputatie.

De content is het belangrijkste van je website. Daarnaast hebben ook de technische zaken en de links die er naar jouw website toewijzen grote invloed op je status in Google. Hier ga ik een volgende keer verder op in.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 ⁄ 10 =